paaseieren versierd met foamklei
hoe maak je..

paaseieren versierd met foamklei

moeilijkheid:
Makkelijk
Tijd:
>6 uur
Budget:

Vooral dat kuikentje vinden wij erg leuk! Welke is jouw favoriet? Met foamklei en silkklei kun je vrolijk gekleurde versieringen aanbrengen op allerlei ondergronden, zoals piepschuim. Dus pak er een paar decoratieve eieren bij en maak je eigen creaties!

wat heb je nodig?

  • Foam- en softklei in kleuren naar keuze
  • Decoratieve eieren (bijvoorbeeld van piepschuim)*
  • Decoratief lint
  • Lijm of spelden met platte kop (als je zachte eieren zoals piepschuim gebruikt)

*Als je gladde eieren gebruikt, bijvoorbeeld plastic eieren, kun je deze het beste even opschuren met schuurpapier met een grove korrel. zo geef je de klei een beetje structuur om aan te kleven. Maak ze daarna goed schoon en stofvrij.

 

aan de slag

stap 1

Bedenk ruwweg een patroon of design en pak de juiste potjes erbij. Bescherm ook je werkblad, de klei kan op sommige materialen wat kleur afgeven of een beete vlekken. Een goede voorbereiding is het halve werk! 

 

stap 2

Versier de eieren door de klei erop te drukken. Zowel foamklei als silkklei zijn lekker zacht en plakken goed op verschillende ondergronden. Bedek het hele ei met verschillende kleurtjes van één soort klei of mix en match de soorten. Zorg wel dat je niet met elkaar mengt, want de bolletjes die in foamklei zitten blijven niet in silkklei zitten en vallen er gewoon uit. Maar e kunt silkklei wel op/naast  foamklei plakken en andersom.

Maak kleine bolletjes die je platdrukt op het ei voor de stippen en sliertjes voor de strepen. Ga zo door tot het hele ei er mooi uitziet! 

 

stap 3

Laat de klei drogen, dit duurt (afhankelijk van de laagdikte) ongeveer een dagje. Sluit potes met overgebleven klei goed af voor je volgende project!

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen