paashangers van glaskralen

wat heb je nodig?

  • Parelnaalden (2 stuks)
  • Rijggaren
  • Rocailles (oudroze, transparantroze, oranje, zwart, wit en groen)

 

download het patroon

Het handigste is om het patroon bij de hand te houden en vervolgens de instructies hieronder te volgen. Het patroon kun je hier downloaden.

 

aan de slag

stap 1

Wikkel een flink stuk rijggaren af (liever teveel dan te weinig, er zit een hoop op een rolletje). Verbind aan elk uiteinde van het draad een naald. Download het patroon en houd hem bij de hand.

 

stap 2

het worteltje

Kijk goed naar het patroon en begin met het worteltje, die is het makkelijkste. Rijg de onderste rij kralen op het draad en schuif ze naar het midden van het draad. Leg nu de volgende rij kralen klaar en steek de naalden zó door de rij heen dat ze elkaar kruisen. Herhaal met de volgende rijen, tot je bij het einde komt. Knip het draad op de gewenste lengte af en leg er een dubbele knoop in. Je kunt hem nu ophangen in de tak!

 

stap 3

het konijntje

Knip weer een flink stuk draad af en rijg er weer twee naalden aan. 

Het begin van het konijntje is makkelijk: ga hetzelfde te werk als bij de wortel, tot je bij de bovenste rij uitkomt. De rechternaald kun je helemaal door de rij halen tot je links uitkomt. Laat hem daarna even links liggen.

De linkernaald kun je in tegenovergestelde richting ook helemaal door de rij halen en vervolgens de rijen van het rechteroor opbouwen. In plaats van dat je, zoals bij de voorgaande rijen, gelijk met de andere naald kruist, moet je nu de rijen eerst met één naald aan elkaar verbinden en met diezelfde naald op de terugweg het draad kruisen om de kralen op hun plek vast te zetten. Als je weer terug bent bij het begin van het oor, moet je het draad door het één na linker kraaltje in de bovenste rij rijgen. Daarna kun je door met het oor, samen met de andere naald, zoals je gewenst was van stap 2. 

Je kunt ervoor kiezen het konijntje hetzelfde af te werken als de wortel (zoals in het patroon). Dan hangt hij straks speels een beetje schuin. Je kunt ook een knoopje in je draad maken en de rest afknippen en door de bovenste kraaltje van de oren een draadje knopen, dan hangt hij recht (zoals op de foto).

 

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen