minimalistische haasjes
hoe maak je..

minimalistische haasjes

moeilijkheid:
Gemiddeld
Tijd:
Budget:

Soms is minder juist meer en dat zie je goed bij deze hangers. Met slechts 4 materialen kun je feestelijke haasjes maken voor in de paastak!

wat heb je nodig?

  • Houten kralen (8 mm)
  • Rocaillekralen (6/0, 4 mm)
  • Merinowol (om op te hangen)
  • IJzerdraad (ongeveer 25 cm per haasje)

 

aan de slag

stap 1

Maak van het uiteinde van het ijzerdraad een lusje waar een rocaillekraal aan zit. Rijg daarna een houten kraal op het draad en steek het uiteinde van de lus in de kraal om hem weg te werken. Draad de rocaillekraal 2 maal om z'n as om hem goed vast te zetten. Rijg vervolgens steeds om en om rocaillekralen en houten kralen tot je een geregen stukje hebt van ongeveer 14 cm. Let op: niet afknippen!

 

stap 2

Maak een ring van het zojuist geregen stukje, zodat je een beeld hebt van de uiteindelijke vorm. Ga verder met rijgen (door een rocaillekraal heen) en buig het draad net vóór de kraal 45 graden. Ga weer verder met een houten kraal en dan weer een rocaillekraal. Doe dit nog drie keer. Je hebt nu de helft van het eerste oortje af.

 

stap 3

Buig het draad om de laatste rocaillekraal heen (nu heb je weer een lusje gemaakt waar een kraal aan zit) en steek het uiteinde terug door de laatste houten kraal. 

 

stap 4

Rijg weer verder tot je weer terug bent bij de eerder gemaakte cirkel. Buig het draad een aantal keer om de basis van het oortje, zodat hij stevig op z'n plaats blijft zitten. Je eerste oortje is nu af!

 

stap 5

Rijg verder met de beiden soorten kralen tot je twee setjes hebt geregen (dit is het stukje tussen de twee oortjes, waar het wollen draadje straks omheen geknoopt wordt).

 

stap 6

Maak nu op dezelfde wijze als in stap 2 t/m 4 weer een oor en verbind het uiteinde met de lus die je in stap 1 hebt gemaakt. Het makkelijkst kun je dit doen door hem door de lus heen te halen en terug te steken in de laatste kraaltjes die je geregen hebt. Het uiteinde komt dan terug bij de basis van het tweede oortje. Knip het overschot af en draai het uiteinde een paar keer om de basis van het oorje, zodat hij netjes weggewerkt is. 

 

stap 7

Bind er ten slotte nog een mooi draadje wol aan om er een hanger van te maken. Klaar!

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen