schattige zeepketting
hoe maak je..

schattige zeepketting

moeilijkheid:
Makkelijk
Tijd:
<2 uur
Budget:

Met een zeepketting breng je op een speelse en creatieve manier hygiëne onder de aandacht. Niets is zo leuk als handen wassen met zelfgemaakte zeepjes. En wat dacht je van cadeautjes voor hen die je liefhebt? Driedubbel plezier: samen zeepjes maken, gebruiken én weggeven!

wat heb je nodig?

  • Panduro DIY soap kit unicorns of animals
  • Jute touw
  • Houten kralen
  • Pan met een kom die erin past
  • (Brei)naald passend bij het touw dat je gebruikt
  • Plakband

 

aan de slag

stap 1

Maak eerst de zeepjes. Smelt de zeepmassa au bain-marie, voeg kleur en/of geur toe en giet het mengsel in de gewenste vormpjes.

 

stap 2

Laat de zeepjes goed uitharden. Doe dit bij voorkeur niet in de koelkast, maar gewoon op het aanrecht.

 

stap 3

Wanneer de zeepjes door en door hard zijn, maak je er een gat in met een breinaald. Dit gaat het makkelijkst als je de naald even verwarmt. Let op: laat dit altijd door een volwassene doen. 

 

stap 4

Knip een stuk jute touw af en wikkel een plakbandje om één van de uiteinden. Dit helpt je straks om de draad door het zeepje te krijgen. 

 

stap 5

Aan de andere kant maken we een kwastje. Deze maak je door wat jute om een (bank)pasje te wikkelen, voorzichtig eraf te schuiven, een stukje touw eromheen te knopen en de onderkant vervolgens los te knippen.

 

stap 6

Rijg twee of drie houten kralen aan je touw. Draai vervolgens met een schroefbeweging het touw (met het stukje plakband) door het gat van het zeepje. 

 

stap 7

Rijg nog wat kralen (twee of drie) aan je touw en eindig met een grote lus. Nu is je schattige zeepketting klaar! 

 

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen