TOHO Demi armband
hoe maak je..

TOHO Demi armband

moeilijkheid:
moeilijk
Tijd:
>6 uur
Budget:

Maak je eigen mooie sieraden met de elegante TOHO Demi kralen! TOHO komt uit Japan en de Demi kralen zijn kleine, perfect cilindrische kralen van glas, die extra smal zijn. Hier hebben we twee verschillende technieken gebruikt waarbij je een mooie kant-achtige rand rond de hele armband krijgt. Het perfecte sieraad om cadeau te geven aan iemand van wie je houdt!

wat heb je nodig?

  • TOHO Demi kralen in kleuren naar keuze
  • TOHO rijggaren
  • Rijgnaalden
  • Sluitinkje met ketting
  • Jump rings
  • Eindkapjes
  • Sieradentangen (platbek)

 

bekijk het patroon

Om het overzichtelijk te maken, hebben we een patroon gemaakt van de rijgwijze. We verwijzen hier in de stappen naar, dus het is handig hem even te downloaden en openen. Klik hier.

 

aan de slag

stap 1

Knip een stuk rijggaren af dat minstens vier keer zo lang is als de lengte die je wilt voor de afgewerkte armband. Haal het draad door een rijgnaald en rijg een hoop kralen op het draad, waarbij je de eerste kraal even op z’n plek zet door er dubbel doorheen te gaan (zie illustratie 1 van het patroon - we noemen deze kant vanaf nu "kant A"). Zet er geen knoopje in en zorg dat het reststuk draad flink lang is, dan kun je vanaf knat A nog verlengen (als het nodig is) bij stap 2.

Rijg aan de andere kant ("kant B") van de kralenketting het draad door twee kralen heen (illustratie 2).

 

stap 2

Kijk in het patroon naar illustratie 3. Rijg steeds door twee kralen heen, waarbij je eerst de “achterste” kraal pakt (gezien vanaf kant B). Blijf hiermee doorgaan tot je tevreden bent met de lengte van de reeks kralen. Het kan zijn dat de boel om wil krullen, maar je zult zien dat je het geheel recht kunt trekken en je dan een mooie dubbele rij kralen overhoudt. Bij stap 3 zet je de rij straks vast.

Is de reeks kralen te kort? Haal dan het lusje van de eerste kraal los (bij kant A) en rijg er meer kralen op. Zet de laatste kraal die je erop rijgt dan weer met een lusje vast en ga door met het rijgen van paren van twee kralen zoals in de alinea hierboven.

 

stap 3

Zet de reeks kralen vast door er zigzaggend doorheen te rijgen. Je zult merken dat ze nu veel stabieler plat blijven liggen. Ga aan het eind een paar keer extra door de kralen en knoop het draad vast. Knip het overschot weg. Doe hetzelfde aan kant A.

 

stap 4

Knip een nieuw, ruim stuk draad af en rijg het weer door de rijgnaald. Kijk naar illustratie 4. Rijg door de eerste rij kralen heen (je mag zelf kiezen of je voor kant A of B gaat) en zet het uiteinde van het draad vast met een knoopje. Rijg 3 kralen op het draad en steek door de volgende rij kralen. Herhaal tot je bij het einde van de reeks bent aangekomen. Haal het draad weer een paar keer door de laatste rij kralen, knoop het draad vast en knip het overschot weer af.

 

stap 5

Schuif de laatste rij kralen van één van de kanten door de sleuf in het eindkapje, maak het “flapje” aan de zijkant van het eindkapje dicht en klem het kapje aan alle kanten goed op de armband met behulp een tang. Doe hetzelfde aan de andere kant van de armband.

 

stap 6

Bevestig het sluitinkje en het kettinkje daarvan met jumprings aan de oogjes van de eindkapjes. Je armband is nu klaar! Met het kettinkje van de sluiting kun je de armband strakker of losser maken. Geniet van je nieuwe sieraad en vergeet niet om trots te zijn op jezelf!

 

variatietip

Je kunt deze armband natuurlijk ook maken op een weefraam, dan kun je hem nog wat breder maken of een kleurenpatroon in het midden maken. Nog niet eerder met een weefraam gewerkt? Ons moederbedrijf, Panduro, heeft een handige instructievideo gemaakt om je op weg te helpen. Klik hier.

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen