koraal oorbellen
hoe maak je..

koraal oorbellen

moeilijkheid:
Gemiddeld
Tijd:
2 tot 6 uur
Budget:

Waan je als een vis in het water met deze mooie koraal-achtige oorbellen, met kleuren van de oceaan en een grillige vorm. Ze zijn verrassend makkelijk te maken!

wat heb je nodig?

  • Rocailles
  • Parels
  • Oorbellen
  • Buigringen
  • Nylondraad (niet elastisch)
  • Parelnaald
  • Sieradentangen
  • Schaar

 

download het patroon

Panduro, onze moederbedrijf uit Zweden, heeft een patroon gemaakt waarop je goed kunt zien hoe de oorbellen gemaakt zijn. Deze kun je hier downloaden.

 

aan de slag

stap 1

Knip een stuk nylondraad af van ongeveer 40 cm en rijg het aan een parelnaald.

 

stap 2

Rijg 7 kralen op de draad. Rijg vervolgens de naald terug door de eerste 4 kralen zodat je aan het einde een klein kroontje krijgt met 3 kralen. Download het patroon om het makkelijk voor je te kunnen zien.

 

stap 3

Rijg nog 7 kralen op de draad en rijg de naald terug door de eerste 4 van deze kralen. Nu heb je twee kleine "boompjes".

 

stap 4

Rijg 16 kralen op de draad. Steek de naald bij de vierde kraal van de naald en rijg deze door 4 kralen zodat je aan het einde een klein kroontje krijgt met 3 kralen. Dit is het eerste gedeelte van de grotere "boom" met "zijtakken" die je rechtsonder op het patroon ziet. 

 

stap 5

Voor het tweede gedeelte rijg je er simpelweg nog een klein boompje van 7 kralen aan vast en ga je weer terug door de onderste 4 kralen van de grote boom.

 

stap 6

Ga verder met met het rijgen van kralen volgens het patroon tot je een hanger hebt met 7 takken (14 parelboompjes). Maak hem vervolgens nog een keer, want elke oorbel krijgt twee van deze "koraalpootjes".

 

stap 7

Leg een dubbele knoop en rijg de uiteinden door een parel.

 

stap 8

Rijg 8 kralen op de draad en rijg de draad terug door de parel om een ​​kralenlus te krijgen. Zet de draad vervolgens vast door deze heen en weer te rijgen door de eerste paar rocailles in de hanger en een klein (dubbel) knoopje te maken.

 

stap 9

Herhaal stap 1 t/m 8 voor de tweede oorbel.

 

stap 10

Bevestig de oorbelhaakjes met een buigring aan de hangers. 

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen