BOHO kralenoorbellen
hoe maak je..

BOHO kralenoorbellen

moeilijkheid:
Makkelijk
Tijd:
2 tot 6 uur
Budget:

Door het gebruik van zachte kleurovergangen, gecombineerd met natuurlijke stoffen en materialen roept de BOHO stijl de sfeer op van zwoele avonden en ultieme vrijheid. Haal de hippie in jou naar boven met deze stijlvolle oorbellen!

wat heb je nodig?

  • Rocailles in kleuren naar keuze (van gelijk formaat)
  • Rijggaren
  • Parelnaald
  • Metalen ring
  • Oorhaakjes
  • Sieradentang(en)
  • Scherpe schaar

 

aan de slag

stap 1

Knip een lang stuk rijggaren af. En met lang bedoelen we ook echt lang: rek je armen uit en trek de draad strak van hand tot hand. Verdubbel deze lengte, zo lang moet je draad zijn! Als het goed is kom je dan uit op ongeveer 3 meter. Je kunt ervoor kiezen deze op te delen in stukken van een meter, dan rijgt het straks iets makkelijker. Als je de boel lang laat, hoef je tussendoor niets vast te knopen en weer een nieuw stuk aan de oorbel te knopen, alleen moet je wat langere halen maken om al het draad door de kraaltje te rijgen (en loop je meer risico op knopen). Net wat je zelf fijn vindt werken!

 

stap 2

Rijg een kraal op de draad en laat aan één uiteinde van de draad 20 cm vrij. Rijg door het midden van de metalen cirkel en rijg terug door de kraal. Herhaal dit met nog 10 kralen, zodat je uiteindelijk een rijtje van 11 kralen langs de rand van de metalen cirkel hebt geregen. Ze moeten strak zitten, dus span de draad tijdens het inrijgen, waarbij je het uiteinde van 20 cm goed vasthoudt om te voorkomen dat deze losschiet.

 

stap 3

Rijg een lange rij kralen in verschillende kleuren. Als je tevreden bent met de lengte, rijg je de draad terug door alle kralen, te beginnen bij de vierde kraal (je slaat de eerste 3 kralen dus over). De onderste drie kralen worden dan een kleine driehoekige versiering.

 

stap 4

Ga verder door de draad door de volgende kraal langs de cirkel te rijgen en herhaal stap 3 totdat je 11 kralensnoeren hebt gemaakt. Probeer ongeveer hetzelfde aantal kralen en patronen op alle snaren te rijgen. 

 

stap 5

Knoop het stukje van 20 cm en het uiteinde van je rijgdraad stevig aan elkaar (en aan de ring), eventueel geholpen door een druppeltje lijm. Zorg hierbij dat je van te voren de draad goed strak trekt, maar niet zó strak dat de geregen snaren krom trekt. Knip de draad af die overblijft.

 

stap 6

Herhaal stap 1 t/m 5 voor de tweede oorbel.

 

stap 7

Open het lusje van de oorhaakjes en hang de geregen hangers aan de oorhaakjes. Sluit de ringen weer en je oorbellen zijn klaar!

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen