vrolijke pixelfiguurtjes

wat heb je nodig?

  • Pixelmatjes in verschillende kleuren
  • Flexibele grote basisplaat (3x als je alle figuren wilt maken)
  • Patronen of fantasie
  • Klein schaartje
  • Pincet (optioneel)

 

aan de slag

stap 1

Leg het patroon en de bijbehorende kleuren klaar. Heb je nog geen patroon? Je kunt er veel vinden op internet, een patronenboekje gebruiken of er zelf een tekenen met kleurpotloden of stiften op ruitjespapier!

 

stap 2

Trek met je vingers of pincet steeds een Pixeltje van het matje af en druk hem op de juiste plaats op een pinnetje van de basisplaat. Op deze manier bouw je de afbeelding op. Er is geen juiste of verkeerde manier om het te doen, als je de Pixeltjes maar met de goede kleur op de juiste plek op de pinnetjes duwt. Lekker zennnnn dus. Wij raden wel aan om kleurtje voor kleurtje te werken, maar je kunt natuurlijk ook rijen maken of lekker los werken.

 

stap 3

Is je figuur klaar? Knip hem dan met het schaartje langs de rand uit.

 

stap 4 (optioneel)

Je kunt de figuurtjes op allerlei manieren verder verwerken. Met een scherpe naald en een dun draadje kun je er een touwtje aan maken om ze ergens op te hangen. Door een broche-pin of magneet op de achterkant te plakken kun je er een button/koelkastmagneet van maken en met een sleutelring (liefst met ketting) kun je er een sleutelhanger van maken. Wat ga jij ervan maken?

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen