zomerse pixelwerkjes
hoe maak je..

zomerse pixelwerkjes

moeilijkheid:
Makkelijk
Tijd:
<2 uur
Budget:

Pixelen is het hele jaar leuk, maar met deze vrolijke kleurtjes en patronen kun je niet om de zomer heen. En dat willen we ook helemaal niet, want de zomer is hét seizoen van plezier!

wat heb je nodig?

  • Junior Pixelhobby knutselbox
  • Pixelhobby pincet (optioneel, maar wel fijn als je lang wilt pixelen)
  • Extra pixelmatjes #101, 120, 131, 306
  • Plakband

 

aan de slag

stap 1

Vouw de bijgeleverde patroonblaadjes uit, kies de patroontjes en bijbehorende basisplaten/medaillons uit en leg de corresponderende kleurtjes klaar. Voor sommige gedetailleerde patronen (zoals de cameleon) zul kleurtjes nodig hebben die niet in de set zitten. Deze kleurnummers staan bij de benodigdheden.

 

stap 2

Leg de onderplaat of medaillon op het patroon en houd hem op z'n plaats met een plakbandje. Dit hoeft niet per sé, maar werkt wel makkelijker.

 

stap 3

Trek met je vingers of pincet steeds een pixeltje van het matje af en druk hem op de juiste plaats op het pinnetje. Op deze manier vul je de hele onderplaat. Er is geen juiste of verkeerde manier om het te doen, als je de pixeltjes maar met de goede kleur op de juiste plek op de pinnetjes duwt. Lekker zennnnn dus. Wij raden wel aan om kleurtje voor kleurtje te werken, maar je kunt natuurlijk ook rijen maken of lekker los werken.

 

stap 4

Als je een medaillon hebt gemaakt, kun je er nu een sleutelring aan vastmaken om er een sleutelhanger van de maken. Voor de vierkante basisplaten zit magnetische tape in de set, om er koelkastmagneetjes van te maken. Knip er twee stukjes van die iets smaller zijn dan de basisplaat en plak ze op de achterkant.

 

stap 5 (optioneel)

Bij het basisplaatje kun je vanaf de zijkant de plaat en pixels goed zien zitten. Een leuk effect, maar misschien wil je het juist wegwerken?

Een paar tips om lijstjes te maken:

  • Maak hem van FIMO klei (niet de pixels meebakken, hoor!) en plak de plaat daarin. Zorg wel dat het lijstje niet te dik is, anders wordt hij te zwaar voor het magnetische tape;
  • Je kunt ook een lijstje maken met knutselhoutjes;
  • Ook leuk: foamklei! Dat is vrolijke luchtdrogende klei. Je zult deze na het drogen met een beetje lijm nog aan het gladde plastic moeten lijmen.

 

goed om te weten

Je kent misschien Hama strijkkralen wel; die haal je na het strijken van de basisplaat af. Bij Pixelhobby blijven de pixels op de plaat zitten. Daarom is het ook geschikt om sleutelshangers en magneetjes mee te maken, omdat het stevig vast zit.

Heb je een foutje gemaakt? Met een pincet of naald kun je het pixeltje nog wel lospeuteren, maar meestal is de pixel zelf dan niet zo mooi meer en moet je hem vervangen voor een nieuwe. Soms beschadigen de pixels er omheen ook, dus probeer zorgvuldig te werken.

Soms laat er een pixeltje los van de onderplaat. Om dat te voorkomen kun je aan het einde een laagje découpagelijm over de pixels smeren om ze vast te zetten. Het vormt een soort vernislaagje.

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen