kaarsen voor opa of oma

wat heb je nodig?

  • Een (witte) kaars
  • Printerpapier
  • Watervaste stiften
  • Schaar
  • Bakpapier
  • Föhn

 

aan de slag

Deze kaarsen zijn super leuk voor kinderen om te maken, maar er is wel begeleiding van een volwassene nodig. Je gaat namelijk werken met permanente markers en een hete föhn.

 

stap 1

Ga er lekker voor zitten! Leg het printerpapier klaar (het liefst een paar blaadjes of wat krantenpapier eronder, want watervaste stift kan een beetje doordrukken). Zorg ook dat je geschikte kleren aan hebt, voor het geval je uitschiet! Nu kun je lekker gaan tekenen en kleuren. Schrijf iets liefs voor opa of oma (of natuurlijk papa of mama) en teken mooie afbeeldingen. Hebben jouw opa en oma bijvoorbeeld een lievelingsdier of favoriete bloem? Die kun je proberen te tekenen. Een hartje doet het natuurlijk ook altijd goed. Gebruik verschillende kleuren voor een vrolijk geheel.

 

stap 2

Knip je tekening zo strak mogelijk uit. Je kunt er ook voor kiezen om het papier recht af te knippen tot hij precies net zo hoog is als de kaars en er netjes omheen past.

 

stap 3

Wikkel de tekening om de kaars (met de zijde waar je op hebt getekend naar buiten). Wikkel het bakpapiertje er omheen. Aan de achterkant hou je twee stukken bakpapier over, waar je hem stevig vast kunt houden en het papier om de kaars heen strak kunt trekken.

 

stap 4

Gebruik de föhn om, door het bakpapier heen, de buitenste laag kaarsvet te laten smelten. Je zult door het bakpapier heen kunnen zien welke delen al gesmolten zijn en welke nog niet. De gesmolten was trekt door het printerpapier heen en zet het stevig vast. Ga zo rond de hele kaars. Op de plek waar het bakpapier bij elkaar komt kun je niet goed smelten, dus daarvoor moet je de boel even laten afkoelen en stollen, dan kun je het bakpapier een stukje draaien tot je op die plek ook kunt föhnen. Als het tussendoor te heet is aan je handen, kun bijvoorbeeld een theedoek om je hand wikkelen. Als je zo de hele kaars hebt bewerkt, kun je de was (weer) af laten koelen en het bakpapier weghalen. Nu is je cadeautje klaar!

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen