wandrek van kratten
hoe maak je..

wandrek van kratten

moeilijkheid:
Gemiddeld
Tijd:
<6 uur
Budget:

Jouw leven in neon! Maak een neon kast van kratten en planken en voeg een flinke dosis kleur toe aan je interieur.

wat heb je nodig?

  • Kratten
  • edding 5200 permanent spray in kleuren naar keuze
  • Kranten of iets anders om je werkvlak te berschermen
  • Ontvetter (zoals alcohol of ammoniakwater)

Op deze pagina vind je een vrolijke selectie van edding 5200 permanent spray. Zit jouw kleur er niet tussen? Klik hier voor de hele collectie, voor nog veel meer keuze.

 

bekijk de video

edding heeft een handige instructievideo online gezet! Deze kun je hier bekijken. 

 

aan de slag

stap 1

Bekleed je werkvlak met krantenpapier of plastic. Je kunt het beste buiten werken en anders in een goed geventileerde ruimte binnen. Zorg dat er niets in de buurt staat wat je niet wilt kleuren, want de nevel van de spray kan ver dwarrelen.

 

stap 2

Maak de kratten goed stof- en vetvrij met een ontvetter. Hiervoor kun je het beste ammoniak(water), alcohol of spiritus gebruiken. Laat goed drogen voor je verder gaat.

 

stap 3

Haal de spuitkop van de bus af en verwijder met een platkopschroevendraaier (of iets vergelijkbaars) de veiligheidsring onder de spuitkop. Deze zou je er zo uit moeten kunnen wippen. Schud de bus(sen) edding 5200 permantent spray een aantal minuten goed door elkaar. Druk de spuitkop weer op de bus (even goed opletten, hierbij kan een beetje verf uit de bus spuiten).

 

stap 4

Houd ongeveer 30 cm afstand tussen de bus en de kratten tijdens het werken. Probeer niet in één keer een egale laag te sprayen, maar werk in meerdere lagen om een mooi dekkend resultaat te krijgen. Laat voor het beste resultaat tussen elke laag ongeveer 10 minuten droogtijd zitten. 

Je kunt eerst alle kratten wit spuiten of juist de originele kleur laten zien. Je kunt banen, vlakken, stippen en nog veel meer sprayen. Laat het na afloop minstens 24 uur drogen voor je verder gaat.

 

stap 5

Versier zeveel kratten als je er nodig zijn om een kast mee te bouwen. Stapel de kratten op met planken ertussen. Eventueel kun je ze voor extra stevigheid vastschroeven of -plakken aan elkaar, de planken en/of de muur. Vul de kratten met flessen, hangplantjes of opgerolde tekeningen van de kinderen. Of natuurlijk maar net met iets wat jíj leuk vindt, want het is jouw kast, die je eigenhandig hebt gemaakt!

 

goed om te weten

Spray altijd bij kamertempartuur en in de schaduw, dat geeft het beste resultaat. Je kunt bussen edding 5200 permanent spray (droog en koel) bewaren door ze na het sprayen ondersteboven te houden en de spuitkop in te drukken tot het geluid verandert. De spuitkop is nu leeggespoten, zodat de verf niet naar binnen toe in kan drogen.

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen