decoupage cover

wat heb je nodig?

  • Matte decoupagelijm (bijvoorbeeld Mod Podge)
  • Plat, breed penseel
  • Décopatchpapier of servetten
  • Acrylmarker in kleur naar keuze
  • Klein schaartje

 

aan de slag

stap 1

Teken een geschubde rand (een een hoek erin, zoals op het plaatje) op je décopatch papiertje of servet met behulp van de acrylmarker. Als je een nieuwe marker hebt of je marker al een tijdje niet meer hebt gebruikt, moet je deze eerst (re)activeren door hem goed te schudden en vervolgens de punt in te duwen/pompen op een kladblaadje, tot de punt weer vol met inkt zit.

Als je een servet gebruikt, raden we aan eerst de onderste lagen papier voorzichtig te verwijderen en een blanco A4-papiertje onder het dunne papier te leggen. Dit drukt nog wel eens door namelijk.

Ben je niet zo zeker van je tekenkunsten? Je kunt ook op internet een geschubde rand opzoeken, deze uitprinten en overtrekken, of een motiefschaar gebruiken (deze geeft wel kleinere schubjes).

 

stap 2

Is de inkt droog? Knip dan met het schaartje netjes de rand uit. Knip de kant die niet op het notebook komt ruim af, deze knip je op maat als het papier eenmaal op het notebook geplakt zit.

 

stap 3

Herhaal stap 1 en 2 als je, net als wij, twee gelobde randen op je notebook wilt hebben straks. 

 

stap 4

Smeer de voorkant van het notebook egaal (maar ruim) in met Mod Podge en leg aan weerszijde de papiertjes van de vorige stappen in de lijm. Omdat het papier zo dun is en het een redelijke groot oppervlak is, kun je waarschijnlijk niet meer schuiven. Dus werk netjes! Gebruik een droge kwast (met zachte haren) of droge vingers om voorzichtig en egaal het papier in de lijm te duwen. Laat daarna drogen.

 

stap 5

Knip het overtollige papier weg tot aan de rand. 

 

stap 6

Gebruik het brede penseel weer om nog een laag Mod Podge over het geheel te smeren, waarbij je ook een beetje om het randje heen smeert om deze netjes vast te zetten. Pas wel op dat je de pagina dan niet sluit, want dan plakt de cover aan de eerste pagina in je notebook! Laat de boel goed drogen en smeer eventueel nog een tweede laag voor extra bescherming. Laat je notebook uiteindelijk minstens 48 uur (liever zelfs een week) uitharden voor je hem in je tas vervoert.

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen