een eigen puzzel
hoe maak je..

een eigen puzzel

moeilijkheid:
Makkelijk
Tijd:
<2 uur
Budget:

Puzzelen is leuk en leerzaam, maar een kant-en-klare puzzel is natuurlijk geen uitdaging voor jou. Maak hem daarom zelf! Aan de slag met kleur en daarna die hersentjes laten kraken.

wat heb je nodig?

  • Viltstiften of verfmarkers
  • Printer (voor het sjabloon)
  • Stevig wit papier
  • Schaar
  • Printer

 

download het sjabloon

edding is creatief geweest en heeft voor deze knutsel leuke sjablonen gemaakt! Deze kun je hieronder downloaden. Print ze op stevig wit papier.

 

aan de slag

stap 1

Download de sjablonen en print ze op stevig wit papier. 

 

stap 2

Kleuren maar! Wat voor stiften vind jij het fijnst? Je kunt natuurlijk met viltstiften aan de slag gaan, daarvan weet je vast al hoe je ermee moet werken. Een leuk alternatief zijn verfstiften: hier zit een dekkende inkt in, waardoor je mooie egale kleurvlakken kunt maken. Wij zijn voor viltstiften gegaan, dat was iets makkelijker met de lijntjes (die blijf je bij viltstiften namelijk gewoon zien als je eroverheen kleurt), maar wie weet ben jij wat avontuurlijker!

Je hoeft trouwens niet altijd helemaal in te kleuren. Je kunt ook leuk met stipjes en streepjes vlakken invullen.

 

stap 3

Klaar met kleuren? Knip de kleurplaat langs de lijntjes in stroken en je bent klaar om puzzelen. als je meerdere platen ingekleurd hebt en je houdt van een uitdaging, dan kun je ook alle stukjes door elkaar husselen en dan gaan puzzelen.

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen