Happy Stones verkeer
hoe maak je..

Happy Stones verkeer

moeilijkheid:
Makkelijk
Tijd:
<2 uur
Budget:

Vroem, vroem! Pak je stoepkrijt erbij, teken een fantasiestad uit en zet overal en nergens je zelfgemaakte verkeersborden neer. Pak dan je stenen auto's en rijden maar! Kun je een beetje lekker doorrijden of ontstaat er file? Verander de verkeersborden als het verkeer nog niet helemaal lekker loopt en leer zo meer over hoe het verkeer in elkaar zit.

wat heb je nodig? 

  • Schone (platte) stenen
  • Verfmarkers
  • Stoepkrijt
  • Kladblaadje
  • Vernis en breed penseel (optioneel)

 

aan de slag

stap 1

Maak je stenen schoon en zorg dat ze droog zijn. 

 

stap 2

Schud de verfmarkers goed door elkaar om alle pigment in de vloeistof te verdelen. Vervolgens moet je de pennen "activeren" op een kladblaadje, door de punt op het papier in te duwen tot hij klikt. Er zit een soort pompsysteem achter de punt, deze zorgt dat de inkt nu goed verdeeld wordt. 

 

stap 3

Teken leuke verkeersborden en auto's op de stenen en laat ze goed drogen. De inkt uit verfmarkers is dekkend, dus je kunt kleurtjes over elkaar gebruiken en foutjes corrigeren. Wacht dan wel tot de onderste laag droog is (werk ondertussen aan een ander steentje, dan hoef je je geduld niet zo op de proef te stellen). 

 

stap 4

Als alle stenen klaar zijn en de inkt is opgedroogd, kun je ze eventueel nog een vernislaagje geven zodat ze minder snel slijten. 

Teken vervolgens een leuke kaart met wegen en kruisingen op de stoep en ga je nieuwe stad ontdekken!

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen