een tangram van Hama Midi kralen
hoe maak je..

een tangram van Hama Midi kralen

moeilijkheid:
Makkelijk
Tijd:
<2 uur
Budget:

Een tangram is een Chinese puzzel bestaande uit 7 stukjes, de tans, die samen een vierkant vormen. Je kunt met deze ogenschijnlijk simpele stukjes honderden vormen maken! Nog leuker is om ook deze stukjes zelf te maken en er daarna mee te spelen.

wat heb je nodig?

  • Hama Midi kralen in vrolijke kleurtjes
  • Vierkante Hama Midi onderplaat
  • Strijkijzer (stoomstand uit)
  • Strijkpapiertje
  • Zwaar, plat object (zoals een boek)

 

aan de slag

stap 1

Maak de figuren van de afbeelding na op de vierkante onderplaat. 

 

stap 2

Smelt de kralen aan elkaar door ze te strijken met een velletje strijkpapier ertussen (let op: laat dit altijd door een volwassene doen). Verwijder de figuren voorzichtig van de onderplaat als ze voldoende zijn afgekoeld en laat ze verder afkoelen onder een zwaar boek.

 

De tangram is nu klaar, tijd om ermee te gaan spelen! Je kunt je eigen fantasie gebruiken en allerlei vormen maken door de figuren in verschillende combinaties neer te leggen. Draai ze, leg ze naast of boven elkaar, laat figuren weg of voeg ze juist toe. 

Hoeveel vormen kun jij bedenken? Als je álles neer hebt gelegd wat in je op is gekomen, kijk dan eens op internet welke vormen er nog meer mogelijk zijn. De tangram is altijd opgebouwd uit dezelfde figuren, dus als het goed is kun je alle voorbeelden maken die je tegenkomt. 

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen