diamond painting met lichtpad
hoe maak je..

diamond painting met lichtpad

moeilijkheid:
Makkelijk
Tijd:
>6 uur
Budget:

Als je eenmaal een lightpad in huis hebt, begrijp je niet meer dat je ooit zonder hebt gekund! Het is een super veelzijdig apparaat, dat -naast hulp met overtrekken van allerlei illustraties en teksten- ook heel goed voor andere doeleinden gebruikt kan worden. Zoals bijvoorbeeld diamond painting! Je ziet dankzij de lightpad de icoontjes van het patroon en de kleurtjes veel beter. Dat werkt heel prettig!

hoe werk je met een lichtpad?

aansluiten

Bij onze lichtpads zit een USB kabeltje. Gebruik deze in combinatie met een adaptor die je al in huis hebt om hem van stroom te voorzien. Waarom een bestaande adaptor? Omdat je bij ontzettend veel apparaten al een adaptor met USB aansluiting krijgt, dus dikke kans dat je deze al in huis hebt. Om verspilling tegen te gaan, zit deze dus niet óók bij dit apparaat. Bovendien kunt je hem met een USB aansluiting ook op je laptop of een powerbank aansluiten, bijvoorbeeld voor onderweg of op vakantie.

 

aanzetten

Als de lichtpad op het stroom aangesloten zit, kun je hem aanzetten. Dit doe je simpelweg door op het aan/uit symbool te drukken met je vinger. Je hoeft niet hard te drukken, hij werkt op aanraking. Druk 1, 2 of 3 keer om te wisselende tussen de lichtstanden en nog een 4e keer om hem uit te zetten.

 

opbergen

Als je hem weer op wilt ruimen, haal je de lichtpad van het stroom door de adaptor uit het stopcontact te trekken en het kabeltje te ontkoppelen. Bij lang gebruik kan de lichtpad wat warm geworden zijn. Laat hem eventjes afkoelen voor je hem in de doos terug schuift. Het kabeltje gaat het langst mee als je hem op de originele manier opvouwt. Lukt dat niet meer, probeer hem dan zo recht mogelijk in de doos te stoppen. Hoe minder vaak hij vouwt of buigt, hoe langer hij mee gaat.

 

wat kun je doen met een lichtpad?

Eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos en willen we je vooral niet beperken in je fantasie. Maar we kunnen je wel een handje op weg helpen natuurlijk.

 

overtrekken

De meest bekende toepassing is natuurlijk het overtrekken van tekeningen en tekst op papier. Je kent het vast wel: je hebt op internet of in een boek een hele mooie afbeelding gevonden en wilt deze graag in je (bullet) journal verwerken. Maar je twijfelt of je hem na kunt tekenen en het tekent niet zo lekker staand, tegen het raam aan. Omdat de lichtpad ultra dun is, schuif je hem zo tussen de bladzijdes van het boek, zodat overtrekken makkelijk wordt.

 

diamond painting

Bij Diamond Painting moet je goed op de symbolen op het canvas letten bij het neerzetten van de steentjes. Als je het canvas van achter verlicht, vallen de symbolen meer op en belast je je ogen dus minder tijdens het werken!

 

studeren

Tijdens het studeren moet je soms ingewikkelde grafieken of technische tekeningen maken. Het kan dan fijn zijn om eerst op een kladblaadje te werken en het daarna over te nemen in je collegeblok. Hierbij kun je ook meerdere grafieken over elkaar heen leggen om in één klap een overzicht van verschillende ontwikkelingen te zien, terwijl je ze wel apart van elkaar kunt uitwerken van te voren.

 

kunst met papier

Heel gaaf: schilderen maken van verschillende lagen gesneden papier. Leg het papier over elkaar heen tijdens het schetsen om te zien hoe de lagen straks over en onder elkaar komen te vallen.

 

animaties

Maak korte animaties met behulp van een lichtpad. Je kunt het vorige "frame" onderop leggen en het volgende eroverheen om een kleine verandering te tekenen.

 

leuk om te weten

Voordat LED gemeengoed werd, bestonden lichtpads (of eigenijk: lichtbakken) uit een relatief diepe, stevige bak, met daarin een of meerdere TL-lampen (of andere lampen). Je kunt je wel voorstellen dat dit een stuk minder handzaam is dan zo'n dunne lichtpad, zeker als je onderweg wilt werken of uit een boek wilt overtrekken zonder de rug ervan tever open te hoeven vouwen. Deze lichtbakken werden soms ook best heet en je had er meestal maar één stand op zitten.

Ze bestaan nog steeds trouwens en hebben ook hun voordelen (bijvoorbeeld een extra stevige ondergrond om op te werken en soms ook feller licht), maar een dunne LED lichtpad is een stuk laagdrempeliger in gebruik, handiger om op te slaan en je hebt er geen onderhoud aan!

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen