kerstmokken versieren

wat heb je nodig?

  • Aardewerk of porseleinen mok
  • Porseleinstiften
  • Oven (160°C)
  • Ontvettingsmiddel (ammoniakwater of alcohol)

 

aan de slag

stap 1

Ontvet de mok goed met ammoniakwater of alcohol. Spoel de mok na afloop goed af en laat drogen. Gebruik voor het ontvetten geen afwasmiddel, want dit laat zelf ook een laagje achter dat voorkomt dat de stiften goed hechten op de glazuurlaag.

 

stap 2

Teken een leuk zelfportret! Laat je hierbij inspireren door de vrolijke koppies op onze mokken. Laat de tekeningen daarna minstens 4 uur drogen. Heb je ergens een foutje gemaakt? Als de verf nog niet droog is kun je het wegvegen met een papiertje of wattenstaafje. Als het al wel droog is kun je het wegkrabben of met water en zeep de hele afbeelding verwijderen. Dan wel stap 1 herhalen voor je weer gaat tekenen.

 

stap 3

Bak de mok 1,5 uur af in de oven. Zet hem in de koude oven en laat deze opwarmen tot 160°C. Stel dan de tijd in op 90 minuten. Zet daarna de oven uit en laat de mok met de oven mee afkoelen. Dit is de veiligste manier om je mok af te bakken! De mok kan hierna met de hand afgewassen worden (voorzichtig en niet laten weken) of op maximaal 60°C in de vaatwasser.

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen