houtgebrand kerstballenkistje

wat heb je nodig?

  • Kistje met vakjes
  • Houtbrander
  • Fantasie of een leuk patroon
  • Potlood of grafietpapier

 

aan de slag

stap 1

Teken leuke illustraties op het kistje, bijvoorbeeld in de vorm van een ster, kerstbal en kerstboom. Deze kun je zelf ontwerpen, of leuke plaatjes van internet halen. Print ze uit en druk ze door op het hout. Hiervoor kun je transferpapier gebruiken, of de achterkant van het papier met een zacht grafietpotlood grijs kleuren en daarna een paar keer de lijntjes van het ontwerp overtrekken (papier op het hout leggen). Het grafietpoeder wordt dan op het hout gedrukt en laat een lichte afdruk achter.

 

stap 2

Doe hetzelfde met een leuke tekst. Op internet staan veel voorbeelden van handlettering stijlen, als je zoekt op "handlettering alfabet/alphabet". Gebruik die als leidraad om je eigen mooie tekst te ontwerpen!

 

stap 3

Klap het pootje van het standaardje uit, rol het snoer van de houtbrander af en zet het apparaat in het standaardje. Staat hij goed stevig en staat er niets brandbaars in de buurt? Goed zo! Nu kun je een puntje naar keuze in de houtbrander draaien. Draai hem stevig aan, maar zet hem niet muurvast. Steek de stekker in het stopcontact en laat de houtbrander minstens 5 minuten opwarmen.

 

stap 4

Test eerst even op de onderkant van het kistje (of op een los stukje hout) of de houtbrander warm is en of het puntje je bevalt. Wil je toch een ander puntje? Dan zul je houtbranden weer helemaal af moeten laten koelen helaas...

Ben je tevreden, dan kun je de lijntjes over gaan trekken met de brander. Druk niet te hard. Als je een donkerder lijntje wilt, ga dan een paar keer over dezelfde plek en werk iets langzamer. Zorg dat je tussendoor pauze houdt (stekker uit het contact!) en dat je niet te dicht op je werk gaat zitten. Wanneer hout verbrand, komt er fijnstof vrij en dit kan je ogen en luchtwegen gaan irriteren.

 

stap 5

Als je klaar bent, haal je de stekker weer uit het contact en laat je de brander volledig afkoelen voor je hem opbergt. Het puntje kun je er na het afkoelen uitdraaien.

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen