magische gloeiende zwammen
hoe maak je..

magische gloeiende zwammen

moeilijkheid:
Gemiddeld
Tijd:
2 tot 6 uur
Budget:

Breng een beetje forest magic in huis dit najaar, met gloeiende zwammen die je met een lijmpistool maakt.

wat heb je nodig?

  • Mooie dikke stok met bast (bijvoorbeeld uit het bos)
  • Kerstlampjes (LED, van metaaldraad)
  • Lijmpistool
  • Lijmpatronen
  • Mos
  • Glasplaat of glanzende, geglazuurde tegel

 

aan de slag

stap 1

Zorg dat de stok zo schoon mogelijk, vrij van ongedierte en volledig droog. Test de lampjes om zeker te weten dat ze het doen, maar haal daarna tijdelijk de batterijen uit het doosje.

 

stap 2

Maak de "lijfjes" van de paddenstoelen door de het lichtsnoer dubbel te vouwen en langs een lengte van ongeveer 4 cm om zichzelf heen te draaien. Laat een enkel draad vervolgens ongeveer 7 cm doorlopen. Vouw het weer dubbel en draad weer 4 cm om zichzelf heen. Je hebt nu twee lijfjes en een tussenstuk van 3 cm enkel draad. Herhaal tot je genoeg lijfjes hebt, uiteraard kun je de ruimte tussen de lijfjes langer of korter maken dan 3 cm, een afwisseling is ook leuk! Zorg dat je voldoende ruimte overhoudt aan het begin van het snoer (bij het doosje) om het doosje nog te kunnen verstoppen zonder het snoer te strak te trekken.

 

stap 3

Buig het snoer zo dat alle lijfjes verticaal staan en de tussenstukjes horizontaal. Leg de stok zo neer dat hij stabiel ligt en lijm het snoer met een lijmpistool op de stok, met de lijfjes rechtopstaand. Zorg dat je het snoer niet aanraakt met de punt van het lijmpistool, de hitte kan het snoer en de lampjes beschadigen!

 

stap 4

Spuit nu langs de lijfjes lijm met het lijmpistool, in meerdere lagen. Ga hiermee door tot al het snoer omgeven is door lijm en je tevreden bent met de dikte van de stammen van de paddenstoelen. 

 

stap 5

Maak de kapjes van de paddenstoelen door rondjes op een glasplaat/tegel te spuiten en te wachten tot de lijm genoeg is afgekoeld om ze aan te kunnen raken. Haal de rondjes van de plaat af (mogelijk heb je hier een (plamuur)mesje o.i.d. voor nodig) en plak ze met de platte kant naar beneden op de stammetjes. Je kunt er hierna nog een laagje overheen spuiten, alsook op de verbinding tussen de kapjes met de stammetjes. 

 

stap 6

Stop de batterijen weer in het doosje en lijm hem op de achterkant van de stok. Zorg dat je nog bij de aan-/uitknop kunt en de batterijen nog kunt vervangen wanneer dit nodig is. 

 

stap 7

Werk het geheel af met mos en zet je magische stukje bos op een mooie plek in huis!

 

bekijk de video

Panduro, ons moederbedrijf, heeft een handige instructievideo online gezet!

 

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen