customized kerstballen met edding lakmarkers
hoe maak je..

customized kerstballen met edding lakmarkers

moeilijkheid:
Makkelijk
Tijd:
<2 uur
Budget:

Jaar in, jaar uit dezelfde kerstballen wordt wel een beetje saai, hè? Maar om nou gelijk al die mooie versiering te vervangen... Geef ze gewoon een beetje extra feestelijkheid door ze te customizen! Gebruik edding lakmarkers om leuke tekeningen en teksten op je kerstballen te maken.

 1.  4,69
 2.  4,59
 3.  4,69
 4.  4,89
 5.  4,59
 6.  4,69
 7.  4,59
 8.  4,59
 9.  4,89
 10.  4,89

wat heb je nodig?

 • edding lakmarkers in kleuren naar keuze
 • Kerstballen
 • Kladblaadje
 • Ontvetter (zoals alcohol of ammoniakwater)

 

aan de slag

stap 1

Maak de kerstbal goed schoon, vetvrij en droog met een speciaal daarvoor bedoelde ontvetter. Allesreiniger en afwasmiddel zijn niet geschikt, zij laten zelf een dun laagje achter, waardoor de stift minder goed hecht.

 

stap 2

Schud de stiften die je gaat gebruiken en paar minuten goed door elkaar met de dop erop en druk daarna de punt op een kladblaadje herhaaldelijk in tot de inkt eruit vloeit. Teken straks met de achterkant van de stift omhoog gericht, zodat de vloeistof in het reservoir altijd naar beneden vloeit en contact blijft maken met de punt.

 

stap 3

Teken leuke versieringen op de kerstballen en laat het geheel goed drogen. Als er overlappende delen in je design zitten, laat de vorige laag dan minstens een kwartier goed drogen voor je er overheen gaat en probeer niet te vaak op dezelfde plek te kleuren. De onderste laag kan door de oplosmiddelen in de verse inkt weer en beetje oplossen en kleverig worden, dat tekent niet zo lekker. Het droogt overigens uiteindelijk allemaal wel weer goed op!

Je hoeft hierna niets meer te doen om de versieringen permanent te maken, dan doet de inkt voor je. Je kunt de kerstballen schoonmaken met een nat doekje, de inkt zal niet oplossen.

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen