een wandkleed

wat heb je nodig?

  • Garen (Hoooked Ribbon XL)
  • Stok
  • Haaknaald 3,5 mm
  • Houten ballen

 

aan de slag

tip 1

Zorg dat je een fijne plek hebt om te werken. Het kan goed werken om de stok op te hangen, maar houd er rekening mee dat als hij vrij hangt, het werk kan gaan draaien. Het is fijner om hem tegen de muur te hangen of plat te leggen. In de instructieviedeo van Panduro hebben ze de stok vastgezet met twee grote veiligheidsspelden aan een deken die op de grond ligt. Zet twee zware objecten op de hoeken van de deken, dan kan je werk niet verschuiven.

 

tip 2

Meet altijd goed de lengte van de draden voor je ze afknipt. Sommige designs zijn heel erg opengewerkt, dan hoef de lengte vaak niet veel langer te zijn dan de uiteindelijke hanger. Maar als er veel knopen in zitten, worden de draden veel korten en zul je in sommige gevallen tot wel 8x de lengte van het uiteindelijke werk moeten afknippen. Hiervoor is soms wat ervaring vereist. Per ongeluk te kort afgeknipt? Met veel koord kun je ook hele leuke oorbellen (tassles) of andere versieringen maken, dus gooi het niet weg!

 

tip 3

Maak het jezelf makkelijk. Hele grote wandkleden kunnen er prachtig uitzien, maar zijn natuurlijk ook een stuk complexer om te maken. Begin dus klein, leer de verschillende knopen en breid je kennis uit. Voor je het weet kun je zelf ook een groot wandkleed maken. 

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen