macramé knopen
hoe maak je..

macramé knopen

moeilijkheid:
Gemiddeld
Tijd:
2 tot 6 uur
Budget:

Macramé is heerlijk om te doen en helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Het is een kwestie van de juiste knopen op de juiste plekken. Hieronder hebben we wat tips op een rijtje gezet en de basisknopen worden door Panduro uitgelegd in een handige instructievideo: klik hier.

wat heb je nodig?

  • Macramégaren
  • hulpmiddelen (houten ringen, kralen)
  • Een mooie plek om je werk op te hangen

 

aan de slag

tip 1

Zorg dat je een fijne plek hebt om te werken. Je zult best een tijdje bezig zijn, dus je wilt niet constant je nek buigen of je rug overbelasten. Houd bijvoorbeeld wat wasknijpers of elastiekjes in de buurt. Daarme kun je losse draden of knopen even vastzetten als je pauze neemt of het werk verplaatst. 

 

tip 2

Meet altijd goed de lengte van de draden voor je ze afknipt. Sommige designs zijn heel erg opengewerkt, dan hoef de lengte vaak niet veel langer te zijn dan de uiteindelijke hanger. Maar als er veel knopen in zitten, worden de draden veel korten en zul je in sommige gevallen tot wel 8x de lengte van het uiteindelijke werk moeten afknippen. Hiervoor is soms wat ervaring vereist. Per ongeluk te kort afgeknipt? Met veel koord kun je ook hele leuke oorbellen (tassles) of andere versieringen maken, dus gooi het niet weg!

 

tip 3

Maak het jezelf makkelijk. Begin met een simpele hanger en leer de basisknopen. Hoe meer knopen je uit je hooft weet, hoe makkelijker en leuker het wordt om complexe combinaties te maken of ingewikkelde knopen onder de knie te krijgen.

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen