macramé kattenbankje

wat heb je nodig?

  • Macramékoord in kleur naar keuze (97 meter)
  • Schaar
  • Meetlint
  • Houten stok (bijvoorbeeld een bezemsteel of grote tak)
  • Rond kussen

 

bekijk de video

Één video zegt meer dan 1000 woorden, dus laat je inspireren door de instructievideo van Panduro (ons moederbedrijf). Bekijk hem hier en ga aan de slag!

 

aan de slag

tip 1

Zorg dat je een fijne opstelling hebt om mee te werken. Hang de stok waarmee je werkt op en zorg dat hij tijdens het werken niet kan draaien. Of leg hem neer, bind er twee koordjes aan en plak/klem deze vast. Op die manier kun je nog wel om de stok heen binden, maar kan hij niet teveel schuiven tijdens het werken. 

 

tip 2

Wees niet te zuinig met het koord. Het is zonde om te verspillen en een rol macramékoord is niet heel goedkoop, we weten het, maar er is niets zo vervelend als onderweg tekort komen! Er zit een hoop touw op een rol, dus je komt niet snel tekort. 

Voor het voorbeeld is ongeveer 97 meter gebruikt (24x4 meter voor het gevlochte gedeelte en nog ongeveer een meter voor de knoop aan de onderkant).

 

tip 3

Denk van te voren ook na over waar en hoe je het bankje wilt ophangen. Wil je dat hij vrij hangt of tegen de muur? Hoe dan ook zul je hem stevig moeten verankeren in de muur of het plafond. Gebruik een goede plug en bijpassende haak om hem mee op te hangen. Houd er rekening mee dat bij een vrijhangende versie, het bankje flink kan schommelen als je kat erop of eraf springt, dus geen waardevolle spullen in de buurt zetten!

 

tip 4

Je kunt het kussen voor de zekerheid nog extra vastzetten met wat (ijzer)garen. Simpelweg met naald en draad aan de onderkant een paar knoopjes om (of door) het macramékoord en het kussen zetten. Je kunt ook een paar kleine tie-wraps gebruiken, dan kun je hem makkelijker loshalen en het kussen wassen. 

 

tip 5

Katten zijn onvoorspelbaar en laten zich niet vertellen wat ze moeten doen. Is jouw kat koppig en weigert hij of zij op het kussen te liggen? Laat je niet kisten: de hanger doet het ook heel goed als mooie plantenhanger! Voor een flinke pot, dat wel. 

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen