een tie-dye hart
hoe maak je..

een tie-dye hart

moeilijkheid:
Makkelijk
Tijd:
>6 uur
Budget:

Vormen maken tijdens het tie-dyen is een nieuwe trend! Zigzaggen, golven, strepen en zelfs hartjes kun je maken, zo lang je maar slim vouwt. Wij leren je hoe je een hart kunt vouwen!

wat heb je nodig?

  • Wit T-shirt
  • Verdwijnstift
  • Tie-dye textielverf in verschillende kleurtjes
  • Elastiekjes
  • Handschoenen

 

aan de slag

stap 1

Was het shirt eerst, zonder wasverzachter.

Je kunt de stof zowel nat als droog tie-dyen. Droog geeft een harder en feller effect, nat een zachtere, vloeiender effect. Wij gingen voor een nat T-shirt.

 

stap 2

Vouw het t-shirt over de lengte dubbel en teken met een verdwijnstift de helft van een hart langs de middelste vouw.

 

stap 3

Vouw de stof voorzichtig (als een accordeon) langs de getekende lijn en zorg ervoor dat je de lijn zo recht mogelijk houdt. Wees extra voorzichtig bij het vouwen langs de ronding van het hart en maak zo nodig kleinere vouwen.

 

stap 4

Bind een elastiekje rond de gevouwen accordeonlijn. Zorg dat het elastiek de stof goed bij elkaar houdt maar niet té strak zit. Je wilt dat je tie-dye verf tussen de plooien kan sijpelen.

Bind nu nog een aantal elastiekjes om de overgebleven stof.

 

stap 5

Giet 1 kleur verf op het gedeelte van het hartje en een aantal andere kleuren tussen de rest van de elastiekjes. Laat de verf een tijd intrekken en volg verder de gebruiksaanwijzing van de gekozen tie-dye verf. Zodra je het shirt uitvouwt, komt je hartje tevoorschijn!

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen