een burrito
hoe maak je..

een burrito

moeilijkheid:
Makkelijk
Tijd:
<2 uur
Budget:

Hmmm, burrito's zijn altijd een favoriet. Lekkere boontjes, verse sla, tomaat, kaas, rijst... we krijgen er honger van! Maar pas op, hoor, deze burrito is niet eetbaar. Daar staat tegenover dat er een wel een cadeautje in zit, dus al met al toch winst. En met al die pepernoten had er misschien toch geen echte burrito bij gepast, of wel?

Let op: aantallen moet je zelf aanpassen voor je de bestelling plaatst.

wat heb je nodig?

  • Stevig 40x40 vilt wit
  • Lapje dun vilt rood, groen, bruin
  • Sneldrogende hobbylijm of lijmpistool + patronen
  • Schaar
  • Leeg WC-rolletje
  • Eventueel: aluminiumfolie

 

aan de slag

stap 1

Knip het witte vilt rond, zoals een echte tortilla ook is. Weet jij trouwens hoe je een burrito dicht moet vouwen of valt bij jou ook altijd de helft van de vulling eruit?

 

stap 2

We zullen even helpen met vouwen: leg de vilten tortilla voor je en beeld je een windrooster in (noord, oost, zuid, west). Leg een WC-rolletje horizontaal in het midden op de oostkant (maar niet helemaal aan de rand). Smeer het flapje vilt rechts van het rolletje in met lijm en vouw het een klein tukje over het rolletje. Laat 10 minuten drogen terwijl je het vasthoudt. Smeer nu de rand van de zuid-oost kwart van het vilten rondje in met lijm, vouw deze om het WC-rolletje en laat drogen. Doe hetzelfde met de noord-oost kwart. Je hebt nu een netjes opgerolde tortilla gemaakt! Is het niet zo goed gelukt of wil je nog wat extra versiering aan je surprise toevoegen? Vouw dan een flink stuk aluminiumfolie dubbel en pak het uiteinde hiermee in. Voilà, een take-away burrito!

 

stap 3

Knip van rood, groen en bruin vilt verschillende vormen voor de vulling.

 

stap 4

Stop je cadeautje in de burrito (je kunt hem ook i.p.v. het WC-rolletje gebruiken in stap 1) en lijm de vulling in het gat aan de voorkant om de surprise af te maken. Klaar!

 

 

check it out

Deze surprise kun je in het echt bewonderen in onze winkel in Rotterdam Alexandrium, waar Joyce je alles over haar creatie kan vertellen!

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen