gedipte kaarsen

wat heb je nodig?

  • Witte kaarsenwaspastilles
  • Smeltpot
  • Pan met water
  • Kaarsenpigment in kleuren naar keuze
  • Witte dinerkaarsen
  • Jutetouw, label of cadeaupapier (optioneel)

 

aan de slag

stap 1

Smelt een deel van de kaarsenwaspastilles in de smeltpot. Verwarm hiervoor de pan met water tot het water heet is en zet de smeltpot met de pastilles erin. 

 

stap 2

Doe een paar kleine brokjes pigment in de pot en roer door tot het gesmolten is en je kaarsvet een mooi kleurtje heeft. Begin met een klein beetje pigment (mespuntje) en voeg meer toe als je het donkerder wilt hebben. Je hebt niet veel nodig voor een goede kleur.

 

stap 3

Pak een dinerkaars en houd hem aan de bovenkant of aan het lontje vast. Dip hem een flink eind in de gesmolten was en haal er direct weer uit. Heb je niet genoeg was gesmolten om ver te dippen? Giet wat heet water in de smeltpot bij de was. De was zal bovenop het water gaan drijven, waardoor je dieper kunt dippen. Laat de kaars vervolgens afkoelen (dep hem daarna droog als er waterdruppeltjes op zitten). Je kunt de kaars het beste met bijvoorbeeld een stevige wasknijper met de lont aan een waslijntje ophangen tijdens het afkoelen.

 

stap 4 (optioneel)

Herhaal stap 3 met dezelfde of een andere kleur. Als je dezelfde kleur gebruikt zal hij nog wat donkerder worden. Je kunt ervoor kiezen om net zo diep te dippen of, zoals wij, in stapjes steeds wat minder diep te gaan, zodat je kleurvlakken krijgt.

 

stap 5 (optioneel)

Ga je ze cadeau doen? Bind kaarsen bij elkaar met een jute touwtje en hang daar een labeltje aan. Je kunt ze ook mooi inpakken met cadeaupapier natuurlijk! Mooi bij een boeketje droogbloemen of met een zelfgemaakte kaarsenhouder.

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen