een aquarel kaartje voor papa of mama
hoe maak je..

een aquarel kaartje voor papa of mama

moeilijkheid:
Gemiddeld
Tijd:
2 tot 6 uur
Budget:

Maak een gezellig kaartje voor papa of mama (want zijn ten slotte écht toppers!) met aquarelverf en maskeervloeistof. Dat klinkt spannend, maar gelukkig is het niet moeilijk!

wat heb je nodig?

  • Aquarelverf in verschillende kleuren
  • Aquarelpenselen
  • Aquarelpapier (bijvoorbeeld postkaart formaat)
  • Maskeervloeistof
  • Structuurpenselen of oud penseel
  • Potje water

 

aan de slag

stap 1

Gebruik een structuurpenseel of oud penseeltje om de maskeervloeistof aan te brengen op het kaartje (maskeervloeistof droogt erg snel op, dus kan het snel een penseel "verpesten"). Schrijf er een leuke tekst mee of teken bijvoorbeeld een hartje en laat het drogen. Het zal dan een rubberig, waterafstotend laagje vormen op je papier.

 

stap 2

Laat een druppeltje water vallen op alle kleurtjes aquarelverf die je wilt gebruiken en laat even intrekken. Leng de kleuren aan tot je tevreden bent met de kleurafgifte (maak eventueel op een kladblaadje een testje) en verf per kleur een streep op je aquarelpapier. Hierbij ga je dus over de lijnen van maskeervloeistof heen. De rubber laag zorgt ervoor dat op die plek de verf niet in het papier kan trekken. De kleuren zullen in elkaar overvloeien (ga er eventueel met een nat penseel overheen als je dit verder wilt versterken) en laat daarna goed drogen.

 

stap 3

Wrijf de maskeervloeistof met je vinger weg. Je zult merken dat het rubber door de wrijving los zal laten van het papier en in rolletjes weg te wrijven is.

 

stap 4

Schrijf nog een leuk berichtje op de achterkant en geeft het kaartje aan papa of mama om te laten weten hoeveel je van hun houdt!

De product(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagen